image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi’nde Bilinçli Tüketim Eğitimi "Ne Yiyoruz, Tüketiyoruz?"

Bartın Üniversitesi Eğitim ve Planlama Şube Müdürlüğü tarafından, “Ne Yiyoruz, Tüketiyoruz?” konulu bir eğitim programı düzenlendi. Üniversitemiz Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer CEYLAN tarafından 29 Mayıs 2025 tarihinde Kutlubey Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, akademik ve idari personel tarafından ilgi gördü.

Programda, günümüzde sıklıkla tüketilen gıdaların içerikleri, bu içeriklerin insan sağlığı üzerindeki etkileri, besinlerin yararları ve olası zararları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirildi. Katılımcılar, ürün etiketlerinin nasıl okunması gerektiği, katkı maddelerinden nasıl kaçınılacağı ve bilinçli ürün seçiminin nasıl yapılabileceği konularında kapsamlı bilgiler edindi.

Karşılıklı etkileşim içinde ve katılımcıların meraklarını giderecek şekilde gerçekleştirilen eğitimde, özellikle günlük hayatta karşılaşılan pratik sorunlara yönelik sorular, bilimsel temelli açıklamalarla yanıtlandı.

Program sonunda, Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent KARAKAŞ ve Personel Daire Başkanı Turgay DELİALİOĞLU tarafından Doç. Dr. Zafer CEYLAN’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Başkanlığımız, insan kaynağımızın yaşam kalitesine ve sağlıklı yaşam bilincine katkı sunmayı amaçlayan bu tür bilgilendirici faaliyetlere önümüzdeki süreçte de devam edecektir.